Hong Kong

Bekijkadvertenties

Realigro.nl is de eerste wereldwijde vastgoedzoekmachine waarmee u advertenties van te koop staande panden kunt zoeken in Hong Kong

Onroerend goed te koop in Hong Kong

Hong Kong is een autonoom gebied in Zuidoost-China. In het verleden was het een Britse kolonie. Het stedelijke centrum is levendig en dichtbevolkt en is een belangrijke haven en wereldwijd financieel centrum met een panorama bezaaid met wolkenkrabbers. Het Central District herbergt monumenten zoals de Bank of China Tower van Ieoh Ming Pei. Hong Kong is ook een van de beroemdste winkelbestemmingen, bekend om op maat gemaakte kledingstukken en om de avondmarkt in Temple Street. Het wordt in het oosten, zuiden en westen omgeven door de Zuid-Chinese Zee en grenst in het noorden aan de stad Shenzhen, in Guangdong, aan de rivier de Shenzhen.

Als u heeft besloten om naar Hong Kong te verhuizen of gewoon op zoek bent naar onroerend goed te koop in Hong Kong, moet u weten dat de overheid een nieuwe belasting op de leegstand en beperkingen op de voorverkoopregeling heeft ingevoerd. Toch wordt verwacht dat de huizenprijzen de komende zes maanden met nog eens 7% zullen stijgen. Om de verkoopcijfers te behouden, zullen ontwikkelaars waarschijnlijk kleinere appartementen bouwen.

Volgens de vastgoedprognose in Hongkong halverwege het jaar 2018 zou de opwaartse trend van de huizenprijzen in de tweede helft afnemen nadat de regering een nieuwe leegstandsbelasting en beperkingen vóór verkoopbelasting had ingevoerd. De prijzen van onroerend goed te koop in Hong Kong zouden de komende zes maanden met nog eens 7% moeten zijn gestegen. Om de verkoopcijfers veilig te stellen, zullen ontwikkelaars waarschijnlijk kleinere appartementen bouwen. De gemiddelde grootte van de nieuwe appartementen is de afgelopen 6 jaar al met zo'n 40% afgenomen.

Kleinere units en goedkopere prijzen met ontwikkelaarsfinanciering droegen bij aan sterke verkopen op de primaire markt in de eerste helft, waarbij ontwikkelaars erin slaagden meer dan 50% van de units te verkopen die in de meeste nieuwe projecten werden gelanceerd.

Eind juni kondigde het kabinet zes nieuwe initiatieven aan om de huisvestingsproblematiek van de stad aan te pakken. Een daarvan was de zeer speculatieve toeristenbelasting voor de primaire markt.

Het besluit van de regering om meer initiatieven te nemen om huisvestingsproblemen in de stad aan te pakken in een tijd waarin de rente stijgt en de huidige marktcyclus zich al in de laatste fase bevindt en risico's met zich meebrengt. Als de markt verandert, kunnen al deze afkoelingsmaatregelen die de afgelopen jaren zijn ingevoerd, elke crisis versterken, wat leidt tot een vrije val van de markt. Bovendien is een groeiend aantal kopers die geïnteresseerd zijn in onroerend goed te koop in Hong Kong gebaseerd op ontwikkelaarsfinanciering, die hogere rentetarieven toepast en geen stresstests op kopers vereist.

 
 
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Voorkeuren

    Stel uw voorkeuren in zoals taal, munteenheid en vierkante meters of square feet, voor een beter resultaat op de Realigro website.

    Stel nu Dit bericht niet meer tonen
BB